Natuurwerkdagen op het Media NatuurPark

Tijdens de Natuurwerkdagen op vrijdag 5 en zaterdag 6 november gaan we op het Media NatuurPark aan de slag met diverse werkzaamheden om zo de biodiversiteit op het terrein te vergroten. Jouw hulp is daarbij nodig!

Aan de rand van de grote blusvijver op het Media Park staat een rij bijenkasten. Op het eerste gezicht lijkt het terrein een bedrijfspark zoals vele andere, maar wanneer je het pad richting de bijenkasten oploopt, waan je je middenin een natuurgebied. 

Het Media NatuurPark dat over het hele Media Park loopt, vanaf de Insulindelaan in het zuiden tot aan het Goois Natuur Reservaat in het noorden, biedt een thuis aan allerhande dieren en planten. Er zijn vossen gespot, in de vijver zwemmen schildpadden en een imker heeft er zijn bijenkasten staan. Om de biodiversiteit op het park te vergroten, is het belangrijk om onderhoud te plegen en ruimte te creëren voor nog meer verschillende inheemse plantensoorten.

Tijdens de Natuurwerkdagen op vrijdag 5 en zaterdag 6 november gaan we tussen 9:00 en 16:00 uur aan de slag met de volgende werkzaamheden:

·         Takkenrillen maken

·         Hedera / klimop eruit trekken

·         Bollen planten

·         Inzaaien daar waar mogelijk

Jouw hulp is nodig! Beide dagen verzamelen we om 09.00u in het restaurant van het VPRO-gebouw, Wim T. Schippersplein 1. Er wordt gezorgd voor eten en drinken, en voor gereedschap: o.a. handschoenen (deze kun je i.v.m. de maat ook zelf meenemen), zagen, spades, takkenscharen, pootschepjes.

Meld je aan via natuurwerkdag.nl

Meer berichten lezen