Feestelijke opening Jan Boon Wandelpad

Landschapsarchitect Jan Boon opent het naar hem genoemde wandelpad. ©Studio Kastermans/Danielle van Coevorden

Vandaag opende Eppo van Nispen tot Sevenaer – voorzitter van het Stadsfonds Hilversum Media Park – de biodiversiteitsroute op het Media Park: het Jan Boon Wandelpad. Dit pad loopt vanaf de Insulindelaan helemaal door naar het Goois Natuurreservaat. Het is recentelijk in opdracht van de Stichting Media NatuurPark opgeknapt, met een bijdrage van het Stadsfonds. 

Landschapsarchitect Jan Boon ontwierp het Media Park zo’n 60 jaar geleden als een terrein waarop cultuur en natuur elkaar aanvulden en versterkten. Met de privatisering van het terrein en de komst van nieuwe mediabedrijven verdween een groot deel van Boons ontwerp. Aan de hand van het Ecologisch Groenplan van Stichting Media NatuurPark en met het oorspronkelijke ontwerp van Boon in het achterhoofd is de stichting, samen met terreinbeheerder Media Park Enterprise begonnen met het herstel van het park. Een eerste stap daarin was het opknappen van het wandelpad door het park dat vandaag officieel geopend werd in bijzijn van landschapsarchitect Jan Boon en dat vanaf nu ook zijn naam draagt.

Lees andere meer berichten